lördag 22 april 2017

"Det blir bäst, för så har vi bestämt"

Att vara i opposition är ibland tröstlöst. Vi lägger förslag, de kan vara hur bra som helst, men eftersom de kommer från "fel håll" så avslås de.

På onsdag sammanträder kommunstyrelsen i Katrineholm. På dagordningen finns en rad motioner som det ska fattas beslut om. Två av dem handlar om hur kommunen är organiserad. Den ena är gemensam från oppositionen och handlar om att nämndorganisationen ska vara klar före valet, liksom hur uppdragen ska arvoderas, och att kommunen därför ska tillsätta en arvodeskommitté som ska titta på det.

Svaret på detta ganska logiska krav, att man gör upp om spelreglerna innan matchen börjar, avfärdas av Göran Dahlström (S) och Lars Härnström (M) med "det är redan bestämt".

Samma argument drabbar även den motion jag och Centerpartiet har lagt om att omorganisera så att Bygg- och miljönämnden blir en samhällsbyggnadsnämnd som får ansvar för samhällsbyggnadsförvaltningens frågor. "Det är redan bestämt"-svaret som gäller även här.

Och det tycker jag är trist att frågan inte fått en mer seriös beredning. Några för- och nackdelar kunde väl ändå letats fram? För det är inte ovanligt att det i andra kommuner finns samhällsbyggnadsnämnder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar