torsdag 15 juni 2017

Förströelse i stället för förstörelse



I dag har jag lämnat in ett förslag till Katrineholms kommun om att avsätta pengar till en fond, där elever som motverkar förstörelse som klotter och glasskross kan få pengar till en fin aktivitet.

Så här skriver jag i förslaget:

"Motion till kommunfullmäktige i Katrineholm om

Förströelsefond

Kommunens fastighetsbolag, KFAB, äger sedan 2002 de flesta av kommunens verksamhetslokaler. Under de senaste sex åren har kostnaderna för skadegörelse bland annat i skolor och förskolor mer än fördubblats. Det handlar om glasskross och klotter som kostat bolaget 1.070.000 kronor enligt 2016 års bokslut. Det är fullkomligt bortkastade pengar.
Centerpartiet anser att det är mycket angeläget att vända utvecklingen och vi tror att de bästa ”poliserna” att sätta in är eleverna själva. En möjlighet skulle vara att avsätta medel till en fond, som får användas till förströelse om skadegörelsen upphör helt eller minskar radikalt. Ett lämpligt belopp skulle kunna vara hälften av kostnaden för dagens skadegörelse och denna kostnad skulle kunna fördelas lika mellan KFAB och kommunen.
Centerpartiet yrkar:
Att Katrineholms kommuns inrättar en förströelsefond för att motverka förstörelse i form av glasskross, klotter och liknande enligt motionens intentioner.
Katrineholm 15 juni 2017

Inger Fredriksson (C)"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar